Konsert med Janne Schaffer, Stefan Blomquist och Lasse Åberg

Konsert med Janne Schaffer, Stefan Blomquist och Lasse Åberg

2004-05-11

11 maj - typisk majkväll. Något kylslaget i luften, men uppehåll. Vid församlingshemmet i Gammalstorp ser man hur man gör de sista förberedelserna inför kvällens evenemang - en konsert med Janne Schaffer och Stefan Blomquist i Gammalstorps kyrka.

När vi blir insläppta - 30 minuter innan start - är det inte många som kommit. Ljudteknikerna gör den sista kontrollen av mikrofonerna. 5 minuter innan start var kyrkan fylld till sista plats. Barnkören i sina gepardkostymer, som övat 2 ggr i veckan, var på plats. Dörren till vänster om altaret öppnas. Janne Schaffer, Stefan Blomquist och Lasse Åberg kommer ut under applåder från drygt 270 par händer.

Tid - titeln på första inslaget. Man lutar sig tillbaka i kyrkbänken och glömmer den tid som har med minuter och sekunder att göra. Räven och Norrland höjde stämningen ytterligare. Det har hänt att man varit på uppträdande där applåderna varit avmätta, tvungna. Men i kväll var de kraftfulla, ärliga och långa.

Lasse Åberg läste "Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp" , men menade att barnkören skulle framföra den på ett bättre sätt. Nu skulle flera veckors övande med Krister Liljenberg presenteras. Janne och Stefan kompade barnen i "jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp". Det var så nackhåren reste sig ! Barnen var helt fantastiska.

Man kunde känna hur engagerad stämningen blev. Än mer engagerande blev det när Janne Schaffer lyckades få med publiken i "Maya min Piraya". När nu alla kände sig delaktiga och avslappnade stegade Lasse Åberg fram och läste ur sin välkända bok - Två lösa boy och Rekordmagasinet. Skrattsalvorna var inte att ta miste på.Succé !

Inget varar för evigt. Efter stående ovationer avslutades konserten med Janne Schaffers tolkning av Evert Taube´s "Så skimrande var aldrig havet".

80 minuters konsert var över.

En del skyndade till församlingshemmet för kaffe och kaka, eller prova lyckan i lotteriet. Andra ställde sig i kö för att få möjligheten att köpa Janne Schaffers senaste skiva "Nära i sommarnatten", signerad, där Janne Schaffer skänkte 50 kronor på varje såld skiva till föreningen Levande Landsbygd.

 

Många stannade kvar i församlingshemmet för att få en sista möjlighet till autografer av Janne Schaffer, Stefan Blomquist och Lasse Åberg.

En lyckad kväll !



Upplevelse

12_gepard_lasse_janne.jpg

Jockarp, Gummarp, Gammalstorp, Högtofta, Agerum, Sandbäck, Ryedal, Hultet, Kylinge........, vem känner till dessa platser förutom vi som är bosatta här ?

Stockholm, Janne Schaffer, Lasse Åberg, Stefan Blomquist, Electric Banaband,Sällskapsresan, Musse Pigg......, välkänt för alla!



Att dessa två ytterligheter skulle sammanstråla, gav en fantastisk känsla. Janne, Stefan och Lasse var denna kväll fantastiska, och samtidigt de mest "vanliga" personer jag träffat!

Glädje - över att ha fått lyssna till fantastisk musik av Janne, Stefan och de fantastiska geparderna, över att live fått höra Lasse Åberg läsa ur sin bok "Två lösa Boy och Rekordmagasinet"

Stolthet - över att få bo i en bygd full med eldsjälar, som gjort detta möjligt.

Hopp - om en fortsatt Levande Landsbygd. Engagemanget från alla eldsjälar i kommunens norra delar är övertygande äkta, vilket ger nytt hopp om bygdens framtid.


För att inte hamna i situationen att ha glömt nämna någon, säger jag bara -

" Alla delaktiga, fantastiskt jobb!" "

Webred.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0